top of page
Skærmbillede 2021-11-16 kl. 11.32.27.png
matthias christensen.jpg

ALPHA

Matthias A. Christensen

v/ Matthias Alastair Christensen, Stud. Theol. og kursusleder


FAKTA

  • Alpha er et internationalt kursusforløb der introducerer det centrale i den kristne tro uden forventninger om særlige forudsætninger hos deltagerne. Det foregår i en atmosfære af måltidsfællesskab og åben samtaler. Man kan finde video undervisning på mange sprog, hvis man vil bruge kurset. Se https://danmark.alpha.org/

  • I ÅVM anvendes ALPHA både i smågrupper, klynger og som et kursusforløb i vores bygning hvert semester.

 

ALPHA kurset i kirkens lokaler

Vi er ca. 25 deltagere inkl. medarbejderteamet. Jeg har selv nydt de tre første torsdage, vi har haft indtil nu, og jeg synes, det tegner godt. De tre første aftner har båret præg af god stemning og snaksaglighed under maden og i pauserne og åbenhed og ærlighed under gruppesamtalerne. Gæsterne bliver også gerne hængende ud på aftenen og tager en snak med en af os på teamet eller går ud og giver en hånd med på opvasken. Man er altid i godt selskab på Alpha, og det er et kanont team, jeg er en del af. Hver og en har masser af energi, stor tjenstvillighed og brænder for at køre Alpha.

 

Vi er glade for undervisningsoplæg, både talere fra kirken og Alphas egne videoer. De giver et godt udgangspunkt for en god diskussion sammen – især fordi gæsterne ikke køber alt, hvad der bliver sagt. Så drøfter vi det sammen, og så er det som om, at i slutningen af samtalen bliver nogle mere åbne over for det. Det er både spændende og trosstyrkende, når man ser en udvikling i troen hos mennesker. Min egen erfaring med Alpha er, at der sker en udvikling hos de fleste, men også at den udvikling tager tid. Og hvis én på Alpha er kommet til tro, som vi flere gange har oplevet, så er det svært for dem at sige hvilken dag – endda hvilken måned – det skete. Den samme udvikling drømmer og beder vi om, må ske med de gæster, der er på Alpha denne gang!

 

Til sidst vil jeg nævne en anden drøm, jeg har drøftet med flere på teamet. Flere af dem er nemlig ret nye i troen, og nogle er med på Alpha for anden gang, én er for tredje gang. De har et behov for at tage et skridt videre, et behov for at dykke ned i Bibelen og få noget undervisning. Derfor går vi med tanken om, når dette kursus er ovre at starte en ’Alpha-cellegruppe’, eller rettere en ’Beta-gruppe’. Det tror jeg, kunne være rigtig godt for både dem og for andre nuværende Alpha-gæster, der vil tage et skridt videre i deres trosvandring!

Skærmbillede 2021-11-16 kl. 11.32.20.png
bottom of page