top of page
IMG_0920.JPG
Andreas square.jpg

UngVM

Jane Baumgartner-Nielsen

UngVM er kirkens ungdomsgruppe for unge i alderen 16-19 år. Det er en velbesøgt gruppe, der samler unge fra Aarhus og omegn. 


Hver onsdag aften mødes UngVM – primært i kirkens lokaler. Her i efteråret har UngVM oplevet en markant vækst i antal deltagere fra et gennemsnitligt fremmøde i foråret på 5 til et gennemsnitligt fremmøde på 12 skønne, unge mennesker. Nye ledere er kommet til med friske perspektiver på at lede unge - men med samme hjerte for at skabe rammer for åbent, ærligt og rummeligt fællesskab. I programlægningen har det en høj værdi for lederteamet, at aktuelle problemstillinger eller udfordringer tages op, og at fællesskabet kan bære samtaler om følsomme emner, uden at frygten for andres vurderinger kommer til at fylde. 


Men – for at yde UngVM retfærdighed, overlader vi ordet til en ægte UngVM’er. Maria Anna Møller Nielsen, 18 år og 2.g’er på Aarhus Katedralskole, fortæller følgende om sin oplevelse med UngVM: 


"For mig er UngVM blevet et frirum i min hverdag, som meget nemt og meget hurtigt kan komme til at løbe afsted i et lidt for højt tempo. Det er utrolig rart at komme ind i et åbent fællesskab, hvor alle møder hinanden lige der, hvor man nu engang er – og hvor der er plads til at dele liv, plads til at grine og hygge og plads til at vende også de helt store emner.


Jeg oplever at UngVM får lov til at blive formet af de mennesker, der kommer – og derfor lynhurtigt er blevet et meget personligt fællesskab med gode og ægte relationer.


Det er virkelig helt essentielt for mig at have dette frirum, når skolen eller alle mulige andre ting presser sig på. UngVM er HELT klart et fællesskab, jeg vil anbefale til andre!" 


Og det være hermed gjort!

_MG_4195.jpg
bottom of page