top of page
_MG_4272_lowres.jpg
Andreas square.jpg

BATALJONKLUB

Jane Baumgartner

Bataljonklub

Af : Maiken Kongsgaard, Morten Storgaard, Bjarne Krak og Tatiana Erbs


Visionen for Bataljonklubben handler om at skabe fællesskab og venskaber for børn i Aarhus Valgmenighed i alderen 6-9 år.


Vi oplever, at det kan være udfordrende for børnene at danne venskaber alene på baggrund af gudstjenester om søndagen. Med klubben ønsker vi at skabe et rum på børnenes præmisser, hvor de kan få mulighed for at få deres eget forhold til kirken som bygning og som en ramme for fællesskaber/venskaber samt selvfølgelig at lære flere børn at kende. Vi ved, at venskaber er af afgørende betydning for børn og unges lyst til at gå i kirke.


Vi ønsker ligeledes at pege hen på relationen til Jesus, hvorfor vi altid har en andagt på programmet. Vi vil som ledere gerne bidrage til at børn i vores kirke vokser i deres personlige tro og får flere åndelige erfaringer.


Klubaktiviteterne spænder meget vidt – men er altid en god blanding af leg, konkurrencer og kreative aktiviteter.

Vi nyder især at se børnenes deltagelse, når vi til andagten fortæller en bibelhistorie eller taler sammen om et emne. Der stryger fingre i luften, hvor de vil fortælle hvad de ved eller har oplevet med Gud – med en frimodighed og umiddelbarhed, som særligt kendetegner børn.


Her efter det første år med Bataljonklubben oplever vi helt klart, at børnene har lært og kan huske hinandens navne fra gang til gang, at de selv initierer leg med hinanden og danner nye relationer.

Maiken Bach Kongsgaard udtaler:


“Jeg er med som leder i Bataljonklubben, fordi jeg ønsker at skabe et rum for vores børn, hvor de kan danne nye relationer og venskaber samt få en sjov og hyggelig oplevelse med at komme i kirke.”


Fakta:

Bataljonklubben mødes hver anden tirsdag i kirkens lokaler i tidsrummet 17-18.30. Hver klubaften slutter af med et stykke pizza. Der har i 2023 været et gennemsnitligt fremmøde på 18 børn. Klubben har 4 faste ledere og herudover en trofast håndfuld af forældre, der gerne giver en hånd med.

IMG_0830.JPG
bottom of page