top of page
_MG_4272_lowres.jpg
Andreas square.jpg

GLOBAL MISSION

David Viftrup

Global Mission

Af David Viftrup


ÅVM global mission indebærer de missionsprojekter og udsendte medlemmer, der arbejder udenfor Danmarks grænser

Endnu engang har vi gennem året samlet løbende ind til vores partnerskaber og udsendte i den globale mission. I 2023 har det foreløbigt betydet, at vi har kunnet give kr. 410.000 til global mission. Dette er inklusiv et virksomhedssponsorat på kr. 100.000 til MadeInHope i Manilla. Et stort tak til alle, der har været med til at give til dette gennem året.


Her komme en update på projekterne:


Tættere på MadeInHope I Manilla v. Michelle Talentino

I 2023 er vi kommet ekstra tæt på projektet MadeInHope i Maniile, der arbejder for at hjælpe kvinder ud af trafficking, der i dag regnes for den 2. største kriminelle industri, kun overgået af narkohandel.

Besøg i Manilla

I januar var undertegnede på besøg i Manilla sammen med Peter Andersen i Manilla for at få se arbejdet og få en bedre forståelse af MadeInHope, medarbejderne og de kvinder og børn de hjælper.

Det var en tur, der både gjorde mig tryg, gav respekt og gjorde mig glad. Tryg, fordi vi mødte en 100% dedikeret og kompetent stab i MadeInHope, som ved, hvad de har med at gøre og professionelt arbejder på gode og langsigtede løsninger for kvinderne og børnene, samtidig med at de har bevaret hjertevarmen og kærligheden til kvinderne. Det gav respekt fordi vi oplevede, hvor meget det kræver, at hjælpe kvinderne ud af deres situationer, som ofte kan virke håbløse. At kunne fastholde dette arbejde og vedblive at være investeret i det kræver noget af medarbejderne.

Jeg blev glad fordi jeg kunne se hvor stor en forskel det gør, at vi støtter arbejdet. Behovet er så stort, og kvindernes situation er så udfordret, at der virkelig er brug for hjælp. I løbet af I år er det blandt andet lykkes at få etableret i nyt center for kvinderne og børnene, som ligger markant tættere på det boligområde/slumkvarter, hvor de bor. Dette gør det muligt at hjælpe flere, og skabe flere aktiviteter for dem. Samtidig deltog vi også i børneprogrammer, hvor vi kunne mærke hvor stærk Jesus står, i deres fortælling til børnene.

Besøg i Aarhus


I september havde vi så besøg fra Michelle, som var 1½ uge i Aarhus, og deltog på en gudstjeneste. Mens hun var her, var hun rundt i flere fællesskaber og på stabsmøder og delte sit hjerte med os.


Casa Ioana – Et børnehjem med hjerterum

Vi har efterhånden lært børnehjemmet Casa Ioana at kende. Keld Braüner formår at dele passionen for børnene, når han holder kollektalen, og glæden over, hvad forstanderparret Alina og Christi formår at gøre for dem. Børnehjemmet er kristent og ligger i et af Rumæniens og Europas allerfattigste områder, er et sted med hjerterum og varme.

Her får forældreløse og udsatte børn omsorg, knus og kram og redskaber med sig, som sætter livet på ret køl. De møder Jesus og lærer at bede til ham. Børnehjemmet får ingen støtte fra den rumænske stat men drives udelukkende ved frivillige gaver – hovedsageligt donationer, der kommer fra udlandet.

I år har vi bidraget til at tilbygningen er blevet bygget helt færdig og taget i brug, og at der er flyttet børn ind i den. Samtidig har vi bidraget til, at der har kunnet lægges solceller på taget, som er blevet afgørende for driften, da varmeudgifterne også i Rumænien er røget i vejret.

Læs mere på: bbsnet.dk/projekter/boernehjemmet-casa-ioana


Open Doors

Open Doors er vores tredje partner og er en missionsorganisation, som støtter forfulgte kristne i lande, hvor der foregår en systematisk forfølgelse af kristne minoriteter. Kristne forfølgelser har mange ansigter og sker i form af både kulturelt pres, social isolation, vold og i værste fald drab. Open Doors samler støtte til de forfulgte og holder øje med, hvordan forfølgelsessituationen udvikler sig rundt omkring i verden. De bygger bro mellem den forfulgte kirke og dig, hvorigennem du kan være med til at gøre en mærkbar forskel for kristne familier, som lever under stort pres.

Læs mere på: https://www.opendoors.dk/


Udsendte


Følgende er i dag udsendt fra ÅVM.


Christian Vestergaard

Christian har gennem mange år været udsendt til Bangladesh, hvor han arbejder for Lamb med fokus på sundhed og uddannelse.


Kasper Breindahl

Udsendt til Cypern, hvor han arbejder for Sat7, der er en kristen TV station med den vision at se en voksende kirke i Mellemøsten og Nordafrika. Sat 7 sender kristne tv programmer til hele området.

Her arbejder Kasper med at producerer disse programmer.


Kristin Westh

Blev udsendt her i 2021 i samspil med Wycliffe, hvor målet er at arbejde med oversættelse af bibelen i et afrikansk land. Her er hun igennem træning og uddannelse, hvor hun er på et træningsophold i Canada, hvor hun lærer om grammatik, sprog, IT programmer der kan analysere sprog og meget mere. I sommers var hun i Chad, hvor hun arbejder på et sprogprojekt og fik praktisk erfaring.

IMG_0830.JPG
bottom of page