top of page
_MG_4272_lowres.jpg
Andreas square.jpg

UNGVM

Jane Baumgartner

Årsrapport – fra UngVM 

Af Samuel Neve og Kristoffer Abildtrup


I foråret 2023 satte vi os ned i ledergruppen og udformede en vision for UngVM, fordi vi gerne vil tydeliggøre, hvad vi som fællesskab rækker ud efter.


Vores vision bygger på 4 nøgleord: Sjov, tryghed, dybde og indflydelse.

Sjov: Vi synes, det er vigtigt at det skal være sjovt at komme til UngVM. Det faciliterer vi både med små lege og hele aftener med fokus på hygge. Fx ved at spille padel, minigolf, bowling osv. Derudover slutter alle vores aftener af med uformel snak og mulighed for bare at have det sjovt og gribe det spontane, der opstår.


Tryghed: UngVM skal være et sted hvor de unge mærker de kan komme, som de er, og hvor man føler sig velkommen, uanset om man har været på Rudehøj Efterskole eller ej, og om man er i gang med en erhvervsuddannelse, er på gymnasiet eller noget helt tredje. Vi ønsker at skabe et fællesskab, der er et åndehul for de unge, hvor man kan dele ud af stort og småt, og hvor der skabes rum til det. Vi bestræber os på at have check-in runder de fleste aftener, hvor alle kan dele lidt, om det der fylder i ens liv. stor vægt på at have


Dybde: I UngVM vil vi gerne sætte fokus på vores åndelige liv, identiteten som ung kristen og at være kristen på sit studie, sin arbejdsplads etc. Vi vil skabe plads til ærlighed, om hvad der fylder i ens trosliv og i at spare med hinanden og bede ind i hinandens liv. Vi ønsker derfor at skabe plads til de ting, der rør sig hos de unge og forsøger at målrette oplæg og aktiviteter til det.


Indflydelse: Det er også vigtigt, at de unge føler ejerskab over UngVM og har indflydelse på, hvad vi skal i løbet af året. Det gør vi konkret ved at have planlægningsaftener med de unge, hvor de kan spille ind med ideér til oplægsholdere, emner, fællesskabsaftener osv. Her præsenterer lederne samtidigt en række idéer og får de unges feedback på dem. Derudover inddrager vi også de unge på aftenerne med at stå for lege, praktiske ting såsom at sørge for snacks og at lede lovsang. Vi ønsker også at opmuntre dem til at holde andagter og give andre åndelige input.


Et eksempel på en aften, hvor vi synes, vi lykkedes et godt stykke ad vejen hen mod visionen var onsdag inden halloween, hvor vi mødtes i kirken til græskarudskæring. Aftenen startede ud med en check-in runde, hvor vi alle i en stor rundkreds kort fortalte om, hvad man lige var fyldt af for tiden. Derefter lavede vi ”Dwelling In The Word” over bibelstykket Salme 139 v. 1-12. Der havde vi en god stund med fordybelse og god åben refleksion, hvor der også var plads til at være sårbar og åben om det, der kan være svært. Til sidst marcherede vi op til nærmeste Netto, købte 17 græskar, tog dem med tilbage i kirken og skar dem ud i 17 unikke og skræmmende græskarhoveder. Alt i alt en aften med plads til fordybelse, Gud, fællesskab, grin og 17 grimme græskar til udsmykningen i kirken.


Marie, 2.G Aarhus Statsgymnasium udtaler:

”Jeg er med i Ungvm, fordi det er et godt rum til både at stille spørgsmål og snakke om tro med nogen jævnaldrene, samtidig med at få et vildt hyggeligt fællesskab med nogle skønne mennesker der tror det samme som mig”


Fakta:

Vi mødes hver onsdag aften kl. 19:30. Enten i kirken, hos en af de unge eller rundt omkring i byen. Vores målgruppe er unge i gymnasiealderen (17-20 år). Vi har en kerne på 15-20 unge og 6 ledere i alderen 21-27.

Det gennemsnitlige fremmøde for 2023 har været 15 (i 2022 var det 12).


I de kommende år drømmer vi om at komme endnu tættere på visionen – særligt har vi drømme om at række mere ud til nærområdet diakonalt, større fokus på at søge Gud sammen, tage flere emner op, som er relevante for de unge samt skabe en god bro for de unge mellem UngVM og gudstjenestemiljøet.

IMG_0830.JPG
bottom of page