top of page
Casa Ioana - tilbygning.jpg
David square.jpg

GLOBAL MISSION

David Viftrup

277.000 kr. til ÅVM Global mission i 2021

 

ÅVM global mission indebærer de missionsprojekter og udsendte medlemmer, der arbejder udenfor Danmarks Grænser

 

Igennem de sidste to år, har vi tilbagevendende samlet ind til de 4 udvalgte missionsprojekter i søndagskollekterne, som ÅVM har tage medejerskab for og vores udsendte. I 2021 har det foreløbigt betydet, at vi har kunnet give kr. 277.000 til global mission. Et stort tak til alle, der har været med til at give til dette gennem året.

 

Læs nærmere om projekterne i det følgende

 

CMM – Christian Mercy Ministries – Ny kirke opført

CMM er et projekt i det østlige Rwanda, hvor der ikke tidligere har været større missionsarbejde, mens kun få NGO’er arbejder i området. Organisationens arbejde spænder bredt, da de arbejder med uddannelse, mikrofinansgrupper, sundhed, kirkeetablering- og udvikling samt lederskabsudvikling.

 

Jackiline Hansen driver projektet, og har flere gange været forbi ÅVM og fortælle om udviklingen. Covid 19 har været en kæmpe udfordring, og de har haft store udfordringer med at kunne mødes som kirke under de rette forhold. Deres gamle kirkebygning levede ikke op til de krav som regeringen satte til at kunne mødes, og derfor har de i løbet af 2020 og 2021 været i gang med at bygge en ny kirkebygning. Denne står nu færdig og klar til indvielse. Myndighederne gav først lov til at CMM kirken kunne blive åbent igen i september i år efter næsten 2 års pause.

De har et stort ønske om, at ÅVM sender en gruppe derned, og kan være med til indvielsen, da hovedparten af byggeriet er finansieret af gaver fra ÅVM. Der arbejdes på en tur derned i begyndelsen af det kommende år.

 

Open Doors

Open Doors er en missionsorganisation, som støtter forfulgte kristne i lande, hvor der foregår en systematisk forfølgelse af kristne minoriteter. Kristne forfølgelser har mange ansigter og sker i form af både kulturelt pres, social isolation, vold og i værste fald drab. Open Doors samler støtte til de forfulgte og holder øje med, hvordan forfølgelsessituationen udvikler sig rundt omkring i verden. De bygger bro mellem den forfulgte kirke og dig, hvorigennem du kan være med til at gøre en mærkbar forskel for kristne familier, som lever under stort pres.

 

Læs mere på: https://www.opendoors.dk/

 

 

MadeInHope I Manilla v. Michelle Talentino

Michelle arbejder gennem organisationen MadeInHope for at hjælpe kvinder ud af trafficking, der i dag regnes for den 2. største kriminelle industri, kun overgået af narkohandel. Dernæst er det organisationens formål at forsyne kvinderne med nye valgmuligheder, ved at de får uddannelse og nye kompetencer, der kan føre til arbejde og selvforsørgelse samtidig med, at de begynder en helbredende proces gennem rådgivning, forbøn og mentorskaber.

I 2021 har de fortsat været ramt af lockdown på grund af delta varianten, og behovet for at sende hjælp ud til deres ”survivors” og deres børn, har været altafgørende.

Midt i dette har de formet fortsat at udvikle arbejdet og skabe nye muligheder for kvinderne og børnene.

Gode eksempler på dette er:

  • To kvinder har nu gennemført deres LEAD2 forløb (Leadership empowerment and development) training, og vokser samtidig i deres tro

  • 7 survivors, der i dag tager medlederskab rækker ud til andre survivors gennem online træning i holde hus, og opdrage børn

  • Nystartet fællesskabs gruppe for børn af survivors

  • Månedlige støttepakker til familierne og børnene med fornødenheder til skolegangen

  • Undervisning i børns forskellige udviklingsstadier

  • daglige andagter og lederskabstræning til ledertrainees

  • Og meget mere.

Læs mere om arbejdet her: https://www.aarhusvalgmenighed.dk/made-in-hope

 

 

Kirkebygning.JPG
MadeInHope.png

Casa Ioana – Et børnehjem med hjerterum

Vi har efterhånden også lært børnehjemmet Casa Ioana at kende. Keld Braüner formår at dele passionen for børnene, når han holder kollektalen, og glæden over, hvad forstanderparret Alina og Christi formår at gøre for dem.

Børnehjemmet er kristent og ligger i et af Rumæniens og Europas allerfattigste områder, er et sted med hjerterum og varme.

  

Her får forældreløse og udsatte børn omsorg, knus og kram og redskaber med sig, som sætter livet på ret køl. De møder Jesus og lærer at bede til ham. Børnehjemmet får ingen støtte fra den rumænske stat men drives udelukkende ved frivillige gaver – hovedsageligt donationer, der kommer fra udlandet.

 

Alina og Cristi driver også et omfattende hjælpearbejde blandt omegnens fattige familier. Hvor omfattende dette hjælpearbejde bliver, afhænger også af den hjælp og den frivillige arbejdskraft, der bliver sendt fra venner i udlandet. Vi har foreløbig formået at samle 35.000 kr. ind til projektet, der i år har hjulpet dem med en større tilbygning til at kunne udvide arbejdet.

Læs mere på: https://bbsnet.dk/projekter/boernehjemmet-casa-ioana

Udsendte

 

Christian Vestergaard

Christian har gennem mange år været udsendt til Bangladesh, hvor han arbejder for Lamb med fokus på sundhed og uddannelse.

 

Kasper Breindahl

Udsend til Cypern, hvor han arbejder for Sat7 der er en kristen TV station med den vision at se en voksende kirke i Mellemøsten og Nordafrika. Sat 7 sender kristne tv programmer til hele området.

Her arbejder Kasper med at producerer disse programmer.

Christian-Vestergaard.jpg
Kasper Breindahl.jpg

Kristin Westh

Blev udsendt her i 2021 i samspil med Wycliffe, hvor målet er at arbejde med oversættelse af bibelen i et afrikansk land. Første skridt på vejen er et træningsophold i Canada, hvor hun lærer om grammatik, sprog, IT programmer der kan analysere sprog og meget mere.

Kristin westh.jpg
Isabelle 2.jpg

Isabelle Væggesmose

Er netop tilbage på Engelsk jord efter 4 måneder i Grækenland, hvor hun arbejdede i en flygtningelejr. På Samos har de fleste flygtninge boet i flere år. De sidder fast i systemet af forskellige årsager. Her er følelsen af håbløshed stor. Skepsis over for den lejren er også stor. Disse mennesker har oplevet stribevis svigt og brudte løfter. 

Organisationen hun arbejder med blev gjort ansvarlig for bagage systemet. En lille ting måske. Men det gjorde at de fik lov integrer med hver eneste familie. Vi fik lov at vandre med hver eneste familie ned af bakken med alle deres potter og pander… ja en enkelt hund kom en da med. De lærte en masse nye navne at kende. Sørgede for at alle fik mad og drikke mens de ventede på at komme med bussen. Alt i alt endte demed at være dem der havde mest direkte kontakt til flygtningene. De var der fra de forlod deres telt i den gamle lejr til de flyttede ind i deres nye midlertidige hjem i den nye lejr. 

bottom of page