top of page

WEEKENDKONFERENCE

Fokus på at søge Guds kærlige nærvær, nåde, godhed og kraft

BERØRT ER

En weekendkonference med fokus på at søge Guds nærvær, nåde, godhed og kraft.

En weekendkonference uden overnatning, hvor vi har kræset for detaljerne.

Befriende lovsang, inspirerende forkyndelse, nærvær i bøn og samtale.

Lækker mad, godt selskab og tid til at lære hinanden at kende.

Lørdagssessioner med forskellige veje til at møde Gud.

Mulighed for at møde og nyde godt selskab.

Oplevelser for både krop, sind og ånd.

Hovedtalere
Sam-Couper.jpg
Sarah Breuel photo.jpg

Hovedtalere:

Sarah Breuel &
Sam
 Couper

SARAH BREUEL

Sarah Breuel er grundlægger og leder af Revive Europe, en bevægelse som gennem katalyserende begivenheder og ledertræning ønsker at se vækkelse i Europa og verden. Sarah er oprindeligt fra Brasilien, men bor i Rom med sin mand René og deres drenge Pietro og Matteo. Sammen har de plantet en voksende kirke midt i Rom ved navn Hopera. Sarah har i 17 år arbejdet for IFES (den internationale paraplyorganisation for KFS), som stab i fire nationale bevægelser (Brasilien, Canada, Norge og Italien), samt med træning af universitetsevangelister for IFES Europe i 6 år. Hun var på Christianity Today’s liste over "33 under 33", altså ledere under 33, der er værd at holde øje med, og var formand for Lausanne Younger Leaders Gathering i 2016. Hun har en uddannelse inden for erhvervslivet, en MDiv fra Regent College, og sidder i den verdensomspændende Lausannebevægelses bestyrelse.

SAM COUPER

Sam Couper er fra det nordlige England, han er feltkoordinator i Revive Europe bevægelsen og arbejder tæt sammen med Sarah. Sam koordinerer og leder bevægelsens ”Revive Our Hearts”-retræter som de organiserer over hele Europa. Sams hjerte brænder for at gøre Jesus kendt og igangsætte studentermission i Europa og andre steder. Hans rolle indebærer at forkynde og formidle, at mobilisere studerende og hjælpe dem i deres søgen efter Jesus, samt at være pionér for nye initiativer i bevægelsen.

TEMA:
GENKEND KLANGEN

I år er temaet for berørt-konferencen: Genkend klangen. Der er så mange lyde omkring os. Så mange stemmer som kalder på vores fokus. De fleste af os lever travle tilværelser, hvor vi let forstyrres og hvor fordybelse, lytning, tilstedeværelse er svært. Mange oplever at lydene flyder sammen og bliver til larm. Midt i travlheden kan det være svært at høre og man kan blive helt i tvivl om der er noget at lytte efter. Det er derfor nogle søger væk fra larmen, ud i stilheden og andre kæmper for at sortere i hvilke stemmer at lytte til.

Men af og til mærker vi lyde som skaber resonans, som virker genkendelige, væsentlige, som får alle andre lyde til at fortone sig. Genkender vi det som det, det formentlig er – himmelsk, helligt, herligt gudsnærvær?

Mange som finder tro på Jesus i dag beskriver en fornemmelse af genkendelighed. Og det overraskede dem. Hvad var det de genkendte? Ikke gudstjenesten, den var de uvant med. Ikke bibelhistorierne, dem kendte de kun få af. Ikke fællesskabet, det var varmende, men fremmed. Måske var det ånden i fællesskabet, ånden i de andres liv som virkede velkendt. Måske havde ånden været der, kommunikerende, hele tiden? 

”Det er som om Gud har været der hele tiden –

men jeg genkender først nu, at det var ham.”

 

I Bibelen omtales Helligånden blandt andet som en lyd, en hørbar virkelighed man kan lære at forstå. Et eksempel kunne være da Jesus taler med den forvirrede Nikodemus en sen aften og siger: ”Vinden blæser, hvorhen den vil, og du hører den suse, men du ved ikke, hvor den kommer fra, og hvor den farer hen. Sådan er det med enhver, som er født af Ånden. (Joh 3,8). Ligesom vi hører vinden suse, uden helt at kunne forstå, forklare eller kontrollere den, kan vi sanse Åndens virkelighed.

Og lyden af Åndens præsente nærvær bliver tydelig da Jesus pinsedag sender Helligånden til disciplene i Jerusalem, så ”kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor de sad.  Og tunger, som af ild viste sig for dem, fordelte sig og satte sig på hver enkelt af dem. Da blev de alle fyldt af Helligånden, og de begyndte at tale på andre tungemål, alt efter hvad Ånden indgav dem at sige” (ApG 2,1-4). Helligånden kommer over de troende, som hører og påvirkes og formidler hvad han siger dem.

 

På berørt vil vi alle, uanset vores tidligere erfaringer, tro eller mangel på samme, søge at høre og genkende Guds stemmes klang i vores liv. Vi bruger en weekend på at lytte og lade os berøre af hans nærvær. Måske har han talt til os hele tiden. Måske er det os der skal rydde vejen, lære at lytte og genkende hans stemme.

Breakout session

Du får:

Fantastisk lovsang og mulighed for forbøn og samtale under konferencen.

Lækker mad og forplejning, som du selv kan til- og fravælge. Du er med til at designe din oplevelse.

Breakout sessions med fokus på forskellige "veje til Gud”.  Et mix af egne præster, ÅVM-medlemmer, Oasevenner og gæster fra andre traditioner inspirerer os med deres ’best practices’.

Rig mulighed for at udvide din bogsamling, da Only By Grace gæster os med en bogbod.

OnlyByGrace_logo_FINAL_mørrkt_edited_edi

Internationale hovedtalere som brænder for at formidle Guds kærlighed til os.

Alt sammen for at give plads til Gud, tid til at prøve ting af og mulighed for at udvide vores horisont for hvordan, hvor og med hvad Gud møder os.

BREAKOUT SESSIONS

PNG-billede (3)-kopi.png

Bøn i bevægelse ved Susanne Jensen

Gud har skabt os med krop, sind og sjæl, og vi kan søge ham med hele vores væsen. Bøn i bevægelse er en kristen meditationsform, hvor du inviteres til at bede med hele kroppen, sindet og ånden. Vi vil på denne session afprøve denne måde at søge Gud på og dele oplevelserne heraf. Når vi er nærværende i vores krop og sind åbner vi for muligheden for at høre Guds stille stemme, og arbejde i os. Vi benytter langsomme bevægelser sammen med få ord som hjælp til at falde til ro og være til stede i Guds kærlige nærvær. 

 

Der kræves ingen forkundskaber. Målet er ikke perfekt udøvelse af en bestemt teknik. I Bøn i Bevægelse inviteres du til at lægge præstationsangst og egne ambitioner væk og i stedet træde ind i bønnen med et ønske om samvær med Gud.

PNG-billede (2).png

Hverdagskarismatik ved Leif Johanson

Hvordan bliver pinsedags åndsfylden til hverdags karismatik? I denne session taler vi om hvordan Åndens virke og kaldelse bliver erfaret virkelighed og ikke blot en teoretisk debat. Målet er at du går fra sessionen med lidt mod til at praktisere Åndens ledelse i hverdagen. Vi vil lytte til hinandens erfaringer og bede sammen og forhåbentlig går du fra denne session opmuntreret og med nyt mod.

Leif Johanson er præst i Horsens valgmenighed, gift med Anne Mie Skak og sammen har de ansvaret for syv børn.

PNG-billede.png

Helligåndens gaver og frugter – grundkursus (hvad er det Helligånden giver/gør) ved Leif Petterson

I denne session vil fokusere på, at Guds Ånd udruster os med sine gaver til at opbygge menighed og mennesker omkring os. Hvad er det for nogle gaver, og hvordan kan man lære at tjene andre med vores personlige åndsgaver? Helligåndens frugter handler om at lade Guds Ånd forandre vores karakter, så vores tro styrkes, og vi formes efter Jesu forbillede.

 

Leif Petterson har været på Mariager Højskole igennem tyve år, først som elev, så lærer og nu forstander. Han er gift med Birgitte, sammen har de to børn og han er uddannet i teologi og har tidligere været ungdomspræst.

Tim-Dawn-Cole_redigeret billede 2.jpg

Profetisk forbøn ved Dawn og Tim Cole

OBS: Session 1 er for alle og session 2 er for ledere

Greetings! We are excited to be with you and lean in to “Recognize the Sound” of God’s voice and to echo what He is saying. Our hearts are full of expectation for what God is doing in your church, city and in the earth. These are exciting days to be alive as we witness hearts awakening to God and the revival that is beginning to sweep across Europe.

 

With over 35 years of pastoring and discipling nations, Tim & Dawn Cole are passionate about building the Church, investing in spiritual leaders, and seeing believers grow up into maturity. As authors and speakers, they carry transformational messages that anchor believers in the Gospel of Grace, hearing the voice of God, living a supernatural lifestyle, fathering leadership, and impacting culture with the Kingdom. Tim & Dawn lead Destiny Church in Lexington Kentucky USA and have two sons.

PNG-billede (1).png

Pilgrimsvandring i naturen – Guds katedral ved Sara Dahlmann

OBS: denne session afholdes kun 15.45-17.45.

Flere oplever i dag naturen som et helbredende og beroligende ’rum’ og for troende har det gennem årtusinder været en åndelig vej – at lytte til Gud og erfare ham gennem skaberværket. Pilgrimsvandring er at vandre med et fokus, et ord eller en bøn. Her kan vi opleve en større åbenhed eller opmærksomhed på hans nærvær. Denne forholdsvis korte tur på ca. 7-8 km vil veksle mellem tid med stilhed og tid med samtale og der vil være et enkelt oplæg til refleksion.

 

Sara Dahlmann er 50 år og har været en del af ÅVM i 25 år. De seneste år har hun ledt pilgrimsvandringer for kvinder og er begejstret for det rum, hvor hun selv møder Gud, og hvor mennesker med eller uden en bevidst tro kan opleve et åbent rum for fællesskab og refleksion.

PROGRAM

FREDAG

17.00: Indtjekning

5 PM: Check in

18.00: Aftensmad (gratis)

6 PM: Dinner (free of charge)

19.30: Lovsang, forbøn og forkyndelse v. Sarah Breuel, IT

7.30 PM: Worship, prayer and preaching by Sarah Breuel, IT

21.30: Caféen åbner

9.30 PM: The Café opens

-----------------------------------

TEEN-SPORET

17.00: Indtjekning, intro og spas

5 PM: Check in and introduction

 

18.00: Aftensmad i Himmelrum

6 PM: Dinner in Himmelrum

 

19.30: Fælles lovsang i kirkesalen

7.30 PM: Worship in the church room

 

20.30: Tale ved Samuel Couper, UK i Himmelrum (OBS: På engelsk)

8.30 PM: Preaching by Samuel Couper, UK in Himmelrum (In english)

LØRDAG

9.00: Mulighed for at købe morgenmad

9 AM: Breakfast in the café

 

9.30: Lovsang, forbøn og forkyndelse v. Samuel Couper, UK

9.30 AM: Worship, prayer and preaching by Samuel Couper, UK

 

11.00: Trio samtaler (introduceres på dagen)

11 AM: Trio-conversations

 

12.00: Mulighed for at købe frokost

12 PM: Lunch

 

Eftermiddag: Breakout Sessions

Afternoon: Breakout Sessions

 

18.00: Mulighed for at købe aftensmad

6 PM: Dinner

 

19.30: Lovsang, vidnesbyrd, forbøn og forkyndelse v. Sarah Breuel, IT

7.30 PM: Worship, testimony, prayer and preaching by Sarah Breuel, IT

 

21.30: Caféen åbner

9.30 PM: The Café opens

SØNDAG

10.00 og 12.30: Gudstjeneste med tale v. Samuel Couper, UK

10 AM and 12.30 PM: Church Service with preaching by Samuel Couper, UK

Praktisk info

Praktisk information 
Dato: 12.-14. april
Sted: Aarhus Valgmenighed

Pris: 300kr (250kr for studerende)

bottom of page